Ursula von der Leyen va merge, mâine, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa mâine la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Este cea de-a cincea vizită efectuată de Von der Leyen în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în această ţară, în februarie 2022, și are loc la o dată simbolică pentru Europa.

Uniunea Europeană sărbătoreşte, pe 9 mai, pacea durabilă între membrii săi care a urmat sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945, în timp ce Rusia îşi marchează victoria asupra Germaniei naziste, printr-o paradă militară.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care se află în al doilea an, preşedinta Comisiei va ”reafirma sprijinul neclintit al UE faţă de această ţară”, a declarat un purtător de cuvânt la Bruxelles.

Ucraina a fost desemnată anul trecut drept ţară candidată la aderarea la UE şi aşteaptă o evaluare din partea Comisiei pentru a stabili dacă eforturile sale de reformă sunt suficiente pentru a începe negocierile oficiale de aderare.

Bruxelles a acordat până în prezent Ucrainei un ajutor militar, financiar şi umanitar în valoare de 67 de miliarde de euro.

Potrivit unor surse din UE, blocul comunitar intenţionează să îşi restrângă şi mai mult exporturile, încercând să combată eludarea sancţiunilor existente împotriva Rusiei prin exportul de bunuri prin intermediul altor ţări care nu au măsuri comerciale punitive.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *