Ursula von der Leyen: ”UE va continua să susţină Ucraina atât timp cât va fi necesar”

Europa va continua să sprijine Ucraina ”atât timp cât va fi necesar”, a promis preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs rostit, astăzi, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

”Sprijinul neclintit pe care noi îl aducem Ucrainei nu va cunoaşte nicio relaxare. Indiferent că este vorba despre a ajuta la restabilirea alimentării cu electricitate, cu căldură sau cu apă ori pentru a pregăti eforturile de reconstrucţie pe termen lung”, a accentuat şefa executivului UE.

La rândul său, Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, s-a adresat participanţilor Forumul de la Davos, cerându-le să îşi imagineze războiul ”prin ochii oamenilor ale căror vieţi au fost aruncate în haos” și a îndemnat la solidaritate.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, sunt prezente numeroase oficialităţi ucrainene, printre care prim-vicepremierul ucrainean, Iulia Sviridenko.

În plus, preşedintele Volodimir Zelenski urmează să se adreseze, de asemenea, participanţilor la eveniment, mâine, în a treia zi a reuniunii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *