Ursula von der Leyen susține crearea postului de comisar pentru Apărare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat, astăzi, la Congresul PPE de la București, că Uniunea Europeană trebuie să îşi crească semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani, potrivit Agerpres.

Pentru asta, este nevoie de sporirea cheltuielilor în domeniul militar.  

„Trebuie să ne creştem semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani. Iar în centrul acestui lucru trebuie să fie un principiu simplu: Europa trebuie să cheltuiască mai mult, Europa trebuie să cheltuiască mai bine şi Europa trebuie să cheltuiască bani europeni”, a spus, în discursul său, Ursula von der Leyen.

Acest lucru va ajuta UE să reconstruiască și să modernizese forţele armate ale statelor membre. „Şi să susţinem în continuare Ucraina”, a adăuga aceasta.

Ea a subliniat că Europa trebuie să dezvolte şi să producă „următoarea generaţie de capabilităţi operaţionale care să câştige lupte”.

În acest context, Ursula von der Leyen a pledat pentru crearea unui post de comisar pentru Apărare, pentru următorul mandat.

„PPE este partidul care a susţinut o Europă care se poate apăra. Şi noi vom fi partidul care va îndeplini o uniune a apărării. Iar acest subiect necesită toată atenţia. Şi, prin urmare, avem nevoie de un comisar pentru apărare desemnat pentru următorul mandat”, a adăugat ea.

Crearea unui post de comisar european pentru Apărare, în următoarea legislatură a Comisiei Europene, a fost menționată și în manifestul electoral al PPE, prezentat ieri.

Ursula von der Leyen urmează să fie nominalizată, astăzi, drept candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, pentru un nou mandat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *