Ursula von der Leyen: ”Rezervele de gaz ale UE – umplute în proporție de 41%”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, ieri, că rezervele de gaz ale Uniunii Europene sunt umplute la un nivel de 41%, cu 5% mai mult decât în urmă cu un an.

”Depozitul nostru de gaze este deja umplut la 41% din capacitate. Acest lucru este cu cinci puncte procentuale mai mare decât anul trecut la aceeași dată“, a declarat Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă, după reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Ursula von der Leyen a făcut referire și la planul RePowerEu, subliniind că Uniunea Europeană își propune, pe lângă reducerea dependenței de gazul rusesc, să îmbunătățească securitatea energetică a țărilor membre, obiectivul comun fiind „de a avea o stocare strategică a gazului în întreaga Uniune Europeană”.

Președinta Comisiei Europene a salutat, din nou, acordul la care au ajuns liderii europeni, prin care s-a decis ”să interzicem de facto 90% din importurile de petrol rusesc în Uniunea Europeană până la sfârșitul anului”.

Prin planul RePowerEu, Comisia Europeană a propus ca, până la data de 1 octombrie, stocurile de gaz din Uniunii Europene să fie la 90% din capacitatea lor pentru a avea rezerve de gaz pentru iarnă.

L. Groșereanu

Facebook

Comentarii