Macron și-a anulat vizita în Israel, din motive de securitate

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost nevoit să-și anuleze vizita planificată în Israel, în ultimul moment. Potrivit presei franceze, această decizie a fost luată în urma unei discuții cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, care i-a recomandat lui Macron să-și anuleze vizita din motive de securitate.

Emmanuel Macron se afla într-o dispută directă cu organizația Hezbollah și le-a cerut să nu se implice în conflictul dintre Israel și Hamas. Acesta a transmis direct mesaje de moderație către Hezbollah prin intermediul ambasadorului și serviciilor franceze, precum și autorităților libaneze.

Tensiunile în regiune s-au accentuat în contextul schimburilor de foc din zona de frontieră dintre Israel și Liban, după atacul sângeros lansat de Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie. Emmanuel Macron a avertizat cu privire la situația de tensiune și instabilitate care pune întreaga regiune în pericol.

Președintele francez a subliniat că nu exclude o deplasare în Orientul Mijlociu în viitorul apropiat, dar aceasta depinde de discuțiile pe care le va avea cu liderii din regiune în următoarele ore și zile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *