Parteneriatul UE – Coreea de Sud pentru protecția mediului

Uniunea Europeană și Republica Coreea au anunțat începutul unui nou parteneriat cu accent pe acțiunea climatică și protecția mediului.

Obiectivul constă în consolidarea cooperării bilaterale și schimbul de bune practici pentru a contribui la limitarea creșterii temperaturii globale și la atingerea neutralității climatice până în 2050.

Parteneriatul a fost dezvăluit în timpul Summitului UE-Coreea de la Seul, unde ambele părți și-au exprimat angajamentul comun de abordare a provocărilor climatice. Acordul reflectă dorința Uniunii Europene și a Republicii Coreea de a juca un rol de lider în lupta împotriva schimbărilor climatice și de a promova o tranziție durabilă către energii regenerabile și o economie circulară.

Parteneriatul se concentrează pe mai multe domenii cheie în care cooperarea dintre UE și Coreea poate avea un impact semnificativ. În primul rând, ambele părți își propun să intensifice eforturile de combatere a schimbărilor climatice, cu accent pe stabilirea unor prețuri pentru emisiile de carbon și de metan, dar și finanțarea climatică. În al doilea rând, parteneriatul se va ocupa cu problemele de mediu, cum ar fi pierderea biodiversității, degradarea pădurilor, defrișarea, economia circulară și gestionarea responsabilă a plasticului. În al treilea rând, colaborarea se va axa pe tranziția energetică curată și echitabilă, prin promovarea energiilor regenerabile, eficienței energetice, utilizării hidrogenului cu emisii scăzute de carbon și eliminarea treptată a generării de energie pe bază de cărbune.

Colaborarea dintre UE și Coreea reprezintă o inițiativă necesară în fața provocărilor climatice actuale. Prin cooperarea în domeniile climatice, protecția mediului și tranziția energetică, cele două părți doresc să fie exemple și să inspire și alte țări în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *