UE şi NATO, sprijin ferm pentru Ucraina, de Ziua Independenţei

Uniunea Europeană şi NATO şi-au exprimat, astăzi, sprijinul faţă de Ucraina cu prilejul Zilei Independenţei acestei ţări, la 24 august, când se împlinesc şi şase luni de la declanşarea invaziei ruse, transmite EFE, potrivit Agerpres.

”Suntem mândri să-i sprijinim pe prietenii noştri ucraineni în lupta lor pentru un viitor liber, independent şi european”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De Ziua Independenţei Ucrainei, sediul Comisiei Europene a fost iluminat în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru, în noaptea din 23 spre 24 august, ”pentru a ne arăta sprijinul faţă de Ucraina”, a explicat Ursula von der Leyen.

”Însemnătatea Zilei Independenţei Ucrainei este mai convingătoare ca oricând. Ucraineni puternici şi curajoşi care luptă pentru vieţile, familiile, ţara, valorile, alegerile şi libertatea lor. Pentru independenţa lor. UE va fi mereu alături de Ucraina. Sprijinul nostru nu se va opri aici”, a transmis, la rândul său, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a trimis un mesaj poporului ucrainean, căruia i-a dat asigurări că poate conta în continuare pe sprijinul Alianţei Nord-Atlantice.

”De Ziua Independenţei Ucrainei, aduc un omagiu femeilor şi bărbaţilor ucraineni curajoşi care au luptat pentru libertatea şi pentru ţara lor. NATO a sprijinit Ucraina de la independenţa ei şi poate conta pe NATO cât este nevoie”, a spus secretraul general al NATO, subliniind că Ucraina va învinge în războiul care se poartă de șase luni pe teritoriul său.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *