Uniunea Europeană s-a angajat să relocheze aproape 61.000 de refugiaţi

Uniunea Europeană s-a angajat să relocheze aproape 61.000 de refugiaţi în ţările sale membre, în următorii doi ani, a anunţat astăzi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Din 2015, am oferit protecţie pentru 175.000 de persoane prin programe de relocare şi admitere umanitară”, a declarat Ylva Johansson în cadrul unei conferinţe de presă, în marja Forumului Global pentru Refugiaţi de la Geneva.

„Pentru 2024 şi 2025, 14 state membre s-au angajat să relocheze şi să admită din motive umanitare peste 60.000 de persoane, de fapt aproape 61.000”, a adăugat ea.

Dintre acestea, 31.000 de persoane vor fi preluate, prin programele de relocare ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Ea a spus că aceasta a reprezentat o uşoară creştere faţă de anii precedenţi, însă nu a oferit detalii despre cele 14 ţări.

Ylva Johansson a afirmat că, în ultimii trei ani, ţările membre au primit aproximativ un milion de persoane, ceea ce înseamnă că UE găzduieşte, în prezent, 20% dintre refugiaţii la nivel mondial.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *