UE în alertă: Risc terorist major, în contextul războiului din Gaza

Comisarul Uniunii Europene pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a avertizat marți că Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu un risc terorist sporit ca urmare a recentelor evenimente din Orientul Mijlociu. Războiul dintre Israel și Hamas, precum și polarizarea generată în societate, creează un cadru propice pentru potențiale atacuri teroriste în UE.

La sosirea la reuniunea miniștrilor de interne din UE de la Bruxelles, Johansson a subliniat legătura dintre războiul din Gaza și riscul crescut de atacuri în rândul țărilor membre. Aceasta a continua prin a menționa recentul atac cu cuțitul de la Paris, soldat cu moartea unui turist german și rănirea altor două persoane, menționând că astfel de incidente devin tot mai preocupante.

În contextul acestor amenințări, comisarul a anunțat că se va aloca o sumă suplimentară de 30 de milioane de euro pentru întărirea securității, cu accent pe protejarea lăcașurilor de cult. Miniștrii de interne din UE vor purta consultări pentru a aborda chestiuni legate de securitatea Uniunii, având în vedere războaiele din Orientul Mijlociu și Ucraina.

Pe agenda reuniunii se află și discuții privind spațiul de liberă circulație Schengen și progresul în reforma politicii de azil și migrație, subliniind importanța consolidării securității în contextul actualilor factori de risc majori.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *