Uniunea Europeană amenință Meta/Facebook

Autoritățile de reglementare în domeniul tehnologiei din Uniunea Europeană au emis un ultimatum către Meta Platforms, solicitând detalii suplimentare cu privire la măsurile luate pentru a combate materialele de abuz sexual asupra copiilor în cadrul aplicației Instagram.

Conform Reuters, Meta trebuie să furnizeze aceste informații până pe 22 decembrie, altfel riscă să fie supusă unei investigații oficiale în conformitate cu noile norme ale UE privind conținutul online.

În luna octombrie, Comisia Europeană a adresat o primă solicitare de informații, abordând problema răspândirii conținutului terorist și violent pe platforma Meta. Luna trecută, o a doua solicitare a fost emisă, concentrându-se asupra măsurilor de protecție a minorilor.

În comunicatul oficial, Comisia Europeană a subliniat că solicitarea de informații include și detaliile referitoare la sistemul de recomandare al Instagram și la modul în care conținutul potențial dăunător este amplificat.

Această cerere de informații a fost emisă în temeiul Legii privind serviciile digitale a UE (Digital Services Act-DSA), reguli care impun companiilor Big Tech să întreprindă acțiuni mai eficiente pentru controlul conținutului ilegal și dăunător de pe platformele lor. Nerespectarea acestor solicitări poate conduce la declanșarea unei anchete oficiale și, în cele din urmă, la impunerea de amenzi.

În plus față de Meta Platforms, și alte platforme precum TikTok, aparținând conglomeratului chinez ByteDance, și platforma X a lui Elon Musk au primit solicitări similare de informații, fiind supuse aceleiași presiuni din partea autorităților de reglementare din UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *