Incredibil: Ungaria semnează cu Gazprom și apără vizele UE pentru ruși

Ungaria a semnat un acord cu compania rusă Gazprom pentru livrări suplimentare de gaze, începând cu 1 septembrie. Tot Ungaria, alături de alte câteva state din UE, s-a opus interzicerii vizelor rusești la o reuniune a miniștrilor UE de la Praga.

Drept urmare, Uniunea Europeană va suspenda un acord existent cu Rusia, care ușurează eliberarea vizelor, dar nu va fi impusă o interdicție generală a vizelor, deoarece nu există unanimitate în acest sens, a precizat miercuri, pe Facebook, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Ungaria anunță că UE va suspenda acordul cu Rusia privind vizele

„Nu va fi impusă o interdicție generală de viză generală pentru cetățenii ruși”, a spus șeful diplomației maghiare.

Țările estice și nordice susțin cu tărie o interdicție în materie de vize, în timp ce Germania și Franța și-au avertizat colegii că măsura ar fi contraproductivă, spunând că rușilor obișnuiți ar trebui să li se permită în continuare accesul în Occident.

Gazprom suplimentează livrările către Ungaria

Szijjarto a declarat că Gazprom va crește livrările zilnice suplimentare de gaze, în plus față de un acord de furnizare pe termen lung existent cu Rusia, la maximum 5,8 milioane de metri cubi pe zi începând cu 1 septembrie, față de 2,6 milioane de metri cubi pe zi livrați în august. Gazprom a început să majoreze livrările de gaze către Ungaria la începutul acestei luni, acestea adăugându-se la cantitățile convenite anterior prin conducta Turkstream.

În cadrul unui acord semnat anul trecut, înainte de începerea războiului din Ucraina, Ungaria a primit 3,5 miliarde de metri cubi (mld. mc) de gaze pe an prin Bulgaria și Serbia, în cadrul acordului pe termen lung cu Rusia, și încă 1 mld. mc prin intermediul unei conducte din Austria. Acordul cu Gazprom are o durată de 15 ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *