Ungaria respinge transformarea NATO într-o alianță ofensivă

Ministrul maghiar de externe, Péter Szijjártó, a declarat miercuri că Ungaria nu va susține nicio propunere la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor NATO care să aducă organizația militară mai aproape de război sau să o transforme dintr-o alianță de apărare într-una ofensivă.

Acesta a subliniat că agenda întâlnirii va fi dominată de conflictul din Ucraina, menționând că NATO este o alianță de apărare, iar propunerile care ar transforma-o într-o alianță ofensivă reprezintă o amenințare serioasă de escaladare a războiului.

Szijjártó a subliniat că Ungaria consideră războiul din Ucraina ca fiind în afara competenței NATO și că este esențial să se evite un conflict direct între NATO și Rusia. Acesta și-a exprimat regretul că există planuri care contravin acestei direcții și a avertizat că Ungaria se va opune ferm oricărei propuneri care ar duce la escaladarea conflictului din Ucraina sau care ar amenința cu un război mondial.

Oficialul maghiar a concluzionat că Ungaria nu va sprijini nicio propunere care să aducă NATO mai aproape de război sau să transforme alianța dintr-o structură defensivă în una ofensivă. Acesta și-a exprimat încrederea că, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, dorința comună de pace și securitate va prevala.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *