Ungurii pierd: Banca Transilvania cumpără OTP Bank

OTP Bank, cea mai mare unitate bancară din Ungaria, a ajuns la un acord pentru a vinde unitatea sa din România către Banca Transilvania, informează Economedia.

„OTP Bank anunță că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru a vinde participația de 100% deținută direct și indirect la OTP Bank România SA către Banca Transilvania SA. În cadrul tranzacției, OTP Group vinde, de asemenea, participațiile sale de 100% din celelalte filiale românești, OTP Leasing România IFN SA și OTP Asset Management”, se precizează într-un anunț al OTP Bank.

Prețul de vânzare este de 347,5 milioane euro, care este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute. Acest lucru ar genera OTP Bank o pierdere de 59,5 miliarde de forinți.

Tranzacția este așteptată să fie întocmită în cursul acestui an. În ianuarie, Bloomberg scria că tranzacția ar putea avea loc în primul trimestru al anului 2024.

Discuțiile dintre OTP Bank și Banca Transilvania – care este cel mai mare creditor din România – sunt în curs de desfășurare de la sfârșitul anului trecut.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *