Ungaria: „Am respins eforturile menite să ne împiedice să cumpărăm petrol rusesc”

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjártó, anunță că interdicția asupra aprovizionării cu petrol prin conducta „Drujba” nu va fi inclusă în noile sancțiuni.

În cadrul unei reuniuni la Bruxelles, ministrul maghiar de externe și al relațiilor economice externe, Peter Szijjártó, a transmis că Ungaria a primit asigurări din partea Uniunii Europene că cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei nu va afecta aprovizionarea cu petrol prin conducta „Drujba”.

„Am respins eforturile menite să ne împiedice să cumpărăm petrol rusesc furnizat prin conducta petrolieră ‘Drujba'”, a declarat Szijjártó în timpul unei discuții cu jurnaliștii, subliniind importanța acestei surse de aprovizionare pentru Ungaria.

Ministrul a precizat că Ungaria va susține cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni propus de UE numai dacă rafinăriile Mol continuă să primească țiței prin conducta „Drujba”. De asemenea, acesta a adăugat că țara sa a respins orice propunere de sancțiuni referitoare la energia nucleară, asigurând că proiectul de construcție a centralei nucleare „Paks-2”, dezvoltat în colaborare cu Rosatom, nu va fi afectat de restricții.

În legătură cu restricțiile asupra tranzacțiilor financiare internaționale, ministrul a afirmat că Ungaria a obținut asigurări că acestea nu vor fi supuse unor restricții suplimentare conform legii. Acest demers vine în contextul în care țara a respins anumite propuneri privind transferurile financiare în afara Uniunii Europene.

Informațiile au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă susținute de ministrul Peter Szijjártó, transmisă pe pagina sa de Facebook.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *