Favorita lui Viktor Orban va deschide lista Fidesz la europarlamentare

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, ar putea conduce lista Fidesz la alegerile din 2024 pentru Parlamentul European (PE), motiv pentru care ia în calcul să-și dea demisia din funcţia ocupată, a scris publicaţia „Magyar Nemzet”, potrivit MTI.

Potrivit ministrului Judit Varga, participarea sa la alegeri depinde, însă, de decizia pe care o va lua preşedinţia Fidesz.

Ministrul a mai spus, printre altele, că alegerile pentru Parlamentul European au o miză foarte mare acum: în instituţiile europene trebuie obţinută o turnură conservatoare şi doreşte să aibă un rol activ în acest sens.

“Vedem că a început să apară o mişcare conservatoare în toată Europa. Trebuie să construim pe această bază”, a spus ministrul ungar al justiţiei.

În opinia sa, ministerul pe care îl conduce și-a dus la îndeplinire toate sarcinile pe care şi le-a asumat atunci când a fost numită în funcție.

Concret, în perioada care a trecut, la Bruxelles s-a reuşit obţinerea a două acorduri majore, spune oficialul ungar. “În luna decembrie, am făcut un mare pas înainte în privinţa procedurii de condiţionalitate, iar în luna mai am reuşit să închidem pachetul judiciar, astfel că a mai rămas doar implementarea acestuia”, a relatat Judit Varga.

Regulamentul european privind condiționalitatea vizează protejarea bugetului Uniunii Europene și a fost impus statului ungar, în decembrie 2022, după ce s-au constatat încălcări ale principiilor statului de drept. Măsura implică suspendarea fondurilor de aproximativ 6,3 miliarde euro, pentru Ungaria.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în statele Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *