Ungaria își apără în instanța UE legea anti-LGBT

Ministrul ungar al justiției a declarat miercuri că Budapesta va lupta la Curtea de Justiție a UE pentru a apăra o lege a educației despre care Bruxelles-ul spune că discriminează persoanele pe baza orientării sexuale și a identității de gen.

Ministrul justiției, Judit Varga, a declarat într-o postare pe Facebook că a depus o cerere reconvențională în instanță, deoarece guvernul își va menține poziția conform căreia educația este o chestiune care ține de competența guvernelor naționale.

Campania anti-LGBT a premierului Viktor Orban s-a intensificat în iunie 2021, când parlamentul, dominat de partidul său Fidesz, a adoptat o lege care interzice utilizarea în școli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen.

Guvernul a declarat că legea urmărea să protejeze copiii, nu să vizeze comunitatea LGBT.

„La fel cum am făcut și până acum, vom merge până la capăt dacă este vorba despre protejarea copiilor noștri”, a declarat Varga, adăugând că menținerea legislației a fost necesară și că vor fi luate măsuri suplimentare. Ea nu a precizat care vor fi acestea.

Blocajul survine într-un moment în care Bruxelles-ul a suspendat plata a miliarde de euro din fondurile UE atât de necesare Ungariei până când Budapesta va implementa reformele pentru a îmbunătăți independența justiției și a combate corupția. Comisia Europeană a trimis Ungaria în fața Curții de Justiție a UE din cauza legii anti-LGBT la jumătatea anului 2022.

Orban a declarat într-un discurs luna trecută, apărând legislația: „Propaganda de gen nu este doar … o discuție despre curcubeu, ci cea mai mare amenințare care ne urmărește copiii. Vrem ca ei să fie lăsați în pace …. Acest gen de lucruri nu își au locul în Ungaria și mai ales nu în școlile noastre”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *