Un suspect în scandalul de corupție din Parlamentul European poate fi extrădat în Belgia

Tribunalul din orașul Brescia, situat în nordul Italiei, a decis că Maria Dolores Colleoni poate fi dusă în Belgia, în baza unui mandat european de arestare care o leagă de scandal prin intermediul soțului său, fostul deputat european Pier Antonio Panzeri.

Instanța din Brescia a precizat că orice sentință va fi executată în Italia. De asemenea, a precizat în decizia sa că, în cele din urmă, ar putea fi permis și arestul la domiciliu în Belgia, unde procurorii investighează un plan de trafic de influență în numele Qatarului și Marocului, notează Euronews.

Procurorul Giovanni Benelli a făcut publică decizia fără a oferi detalii, dar este puțin probabil ca Maria Dolores să se îndrepte curând spre Belgia. Avocații apărării sale au declarat că iau în considerare posibilitatea de a face apel la cea mai înaltă instanță din Italia.

Avocatul lui Colleoni, Angelo de Riso, a declarat reporterilor că aceasta este „îngrijorată” în legătură cu acest caz.

Panzeri și alte trei persoane au fost acuzate la 9 decembrie de corupție, participare la un grup infracțional și spălare de bani. Procurorii belgieni investighează dacă au fost „plătite sume mari de bani sau li s-au oferit cadouri substanțiale pentru a influența deciziile Parlamentului”.

Săptămâna trecută, legislatorii au suspendat activitatea în dosarele legate de Qatar și au promis că vor înăspri legile privind lobby-ul. Qatar neagă vehement implicarea sa.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *