Un nou incident între Armenia și Azerbaidjan. Calculele președintelui azer

Armenia şi Azerbaidjanul au lansat, în această dimineață, noi tiruri la frontieră, un incident care, potrivit Erevanului, a provocat moartea a doi soldaţi armeni, relatează News.ro.

Potrivit ministerului armean al Apărării, unităţi ale forţelor armate azere au deschis focul în apropierea unui sat din sudul regiunii Siunik, care se învecinează atât cu Azerbaidjanul, cât şi cu enclava azeră Nahcivan.

Potrivit informaţiilor preliminare, doi armeni au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi.

De cealaltă parte, ministerului azer al Apărării susține că forţele armene au tras de două ori, cu o zi în urmă, asupra poziţiilor sale în direcţia satului Kohanabi, nord-vestul Azerbaidjanului. Potrivit Baku, aceste atacuri s-ar fi soldat cu rănirea unui soldat azer.

Acest incident intervine la scurt timp după realegerea preşedintelui azer Ilham Aliev, care se află la putere în această ţară bogată în hidrocarburi, de două decenii.

În timp ce susţine că urmăreşte un proces de pace cu Armenia, preşedintele azer urmărește să preia controlul regiunii armene Siunik pentru a lega enclava Nahcivan de restul Azerbaidjanului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *