Nou contingent de pompieri români, trimis în Grecia, împotriva incendiilor

Un nou grup de 56 de pompieri români a plecat marți către Grecia pentru a prelua misiunea de stingere a incendiilor de pădure din regiunea Nord-Est a țării elene. Această acțiune face parte dintr-o schimbare planificată a efectivelor, menită să asigure continuitatea operațiunilor de intervenție în fața focurilor care amenință pădurile și vegetația Greciei.

Primul modul național specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost trimis în Grecia pe 21 august, iar cei 56 de pompieri care fac parte din acest modul vor reveni în țară după ce vor preda autospecialele și echipamentele necesare colegilor din cel de-al doilea schimb. Acest schimb de personal și resurse are scopul de a menține capacitatea operațională și de a răspunde prompt în cazul producerii unor situații critice ce necesită intervenție imediată.

Hotărârea de a schimba efectivele a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în contextul solicitării autorităților din Grecia transmisă prin Mecanismul European de Protecție Civilă. În ultimele nouă zile, pompierii români au lucrat alături de autoritățile elene în eforturile lor de a stinge incendiile care au devastat pădurile și vegetația din Nord-Estul Greciei.

Premierul Marcel Ciolacu a condus eforturile de coordonare a acestei misiuni și a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a asigura aprobarea prelungirii și schimbării efectivelor modulului de intervenție specializată din România. Guvernul român a manifestat intenția sa de sprijin încă din data de 20 august 2023, când Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis solicitarea de ajutor către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *