Acord: Rusia va desfășura arme tactice în Belarus

Miniştrii apărării rus şi belarus au semnat, astăzi, un document asupra desfăşurării de arme nucleare tactice ruse pe teritoriul Republicii Belarus, informează Reuters şi TASS, potrivit Agerpres.

Moscova va avea controlul asupra acestor arme şi asupra oricăror decizii privind utilizarea lor, a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu.

Federaţia Rusă şi Republica Belarus, care sunt aliaţi apropiaţi în conflictul din Ucraina, au convenit mai devreme anul acesta să desfăşoare o parte din arsenalul nuclear tactic al Moscovei pe teritoriul belarus.

În martie, preşedintele rus Vladimir Putin anunţa un acord cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko în vederea desfăşurării de arme nucleare tactice în Belarus, o măsură care a fost criticată pe scară largă în Occident.

Putin a spus la acea dată că nu este nimic extraordinar în aceasta, întrucât SUA procedează într-un mod similar în ţări NATO de zeci de ani.

Mai mulţi responsabili ruşi au emis în mai multe rânduri ameninţări abia voalate privind utilizarea armei nucleare în Ucraina în cazul unei escaladări semnificative a conflictului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *