Un marinar român, pe nava capturată în Marea Roșie

Ministerul de Externe anunţă, astăzi, că nu există informaţii noi cu privire la situaţia navei Galaxy Leader, care a fost capturată de miliţiile Houthi în Marea Roşie şi pe care se află şi un român.

Potrivit MAE, Celula de criză monitorizează situaţia în continuare în vederea rezolvării acestui caz, catalogat ca fiind unul „cu un grad ridicat de complexitate”.

Un elicopter deţinut de rebelii Houthi a capturat nava cargo Galaxy Leader pe data de 19 noiembrie 2023, în Marea Roşie.

Rebelii înarmaţi au asediat vasul şi au luat ostatici toți membrii echipajului, format din 17 filipinezi, doi bulgari, trei ucraineni, doi mexicani şi un român, conform News.ro.

Deși au trecut peste 116 zile de la răpire, nu există speranțe că Houthi ar fi deschişi la eliberarea lor până la finalul ostilităţilor din Fâșia Gaza.

„Nu prea poate fi făcut nimic pentru a-i influenţa, pentru că mesajul pe care îl primim de la Houthi este că ei vor păstra nava şi membrii echipajului până când vom vedea un sfârşit al ostilităţilor din Gaza”, a afirmat Eduardo de Vega, oficialul filipinez pentru Afaceri externe.

Rebelii Houthi au afirmat, ieri, că eliberarea echipajului de pe nava Galaxy Leader este o decizie care va aparține Hamas.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *