Un grup terorist belgian l-a vizat pe primarul din Anvers

Primarul orașului Anvers, Bart De Wever, a fost o posibilă țintă a „tinerilor musulmani radicalizați” care au fost arestați luni de poliția belgiană.

„Numele lui De Wever a fost într-adevăr menționat în dosarul din Anvers ca fiind o țintă, printre altele”, a confirmat pentru POLITICO Eric Van Der Sypt, purtător de cuvânt al Parchetului, „dar nu este adevărat că existau deja o zi și o oră în care urma să aibă loc atacul. Nu a fost atât de concret”.

Luni seară, poliția belgiană a arestat în total opt persoane în întreaga țară, majoritatea în vârstă de 20 de ani, dintre care cinci au fost arestate în zona Anvers. Șapte dintre cei arestați, descriși de purtătorul de cuvânt al procuraturii ca fiind „tineri musulmani radicalizați”, rămân în arest, fiind suspectați de activități teroriste, potrivit informațiilor comunicate miercuri de procuratură.

Un purtător de cuvânt al lui De Wever, din partea partidului naționalist flamand N-VA, nu a dorit să comenteze „ancheta judiciară în curs”, având în vedere „natura sensibilă” a problemei. Termenul de judecată al suspecților este stabilit pentru 3 aprilie.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *