Convoi de mașini cu civili ucraineni, bombardat: 23 de morți

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi 28 rănite într-un atac cu rachetă al forţelor ruse, care a lovit un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Agerpres.

„Până acum, 23 de morţi şi 28 de răniţi. Toţi civili”, a spus oficialul ucrainean.

Vicepremierul ucrainean, Mihailo Fedorov, a confirmat, de asemenea, că 23 de oameni au fost uciși și 28 au fost răniți.

Ferestrele vehiculelor au fost sparte de suflul exploziilor, localnicii spunând că au avut loc peste zece explozii.

În convoiul de mașini se aflau civili care încercau să-și scoată rudele din teritoriile ucrainene ocupate de ruși, în apropiere de orașul Zaporojie.

Atacul cu rachete a avut loc la o zi după ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că va anexa teritoriile ocupate, ceea ce a determinat pe mulți dintre ucraineni să părăsească regiunea.

Vladimir Putin va oficializa astăzi anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că Rusia va încorpora ”de jure” în propriul teritoriu și porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *