Un cântăreț evreu german a admis că a inventat acuzația de antisemitism

Un cântăreț germano-israelian care a susținut că a fost respins de la un hotel din orașul Leipzig, din estul Germaniei, pentru că purta un pandantiv Steaua lui David, a recunoscut marți, în timpul unui proces pentru defăimare împotriva lui, că a inventat povestea.

Procedurile împotriva lui Gil Ofarim pentru defăimare și acuzație falsă la o instanță districtuală din Leipzig au fost renunțate ulterior în urma mărturisirii sale surprinzătoare, a informat agenția de știri germană dpa.

Ofarim, în vârstă de 41 de ani, trebuie să plătească o amendă de 10.000 de euro (10.950 de dolari), iar el și-a cerut scuze managerului hotelului care a fost co-reclamant în cauză.

„Acuzațiile sunt adevărate”, a spus Ofarim în a șasea zi de proces, a raportat dpa. „Aș dori să-ți cer scuze”, a spus el, adresându-se directorului hotelului. „Îmi pare rău.” Managerul hotelului a acceptat scuzele, a informat dpa. Raportul Dpa nu spunea dacă a explicat de ce a inventat acuzația.

Ofarim acuzase hotelul Leipzig de antisemitism în octombrie 2021 într-un videoclip care a devenit rapid viral pe rețelele de socializare.

Cântărețul, care locuiește în Germania, a distribuit videoclipul pe Instagram la acea vreme, arătându-l în fața hotelului Westin din Leipzig și spunând că un angajat al hotelului i-a cerut să-și pună deoparte colierul pentru a se caza la hotel.

Cu toate acestea, după investigații ample ale parchetului din Leipzig, Ofarim însuși a fost acuzat de defăimare și un proces inițial împotriva angajatului hotelului a fost abandonat.

Marți, Ofarim a declarat în instanță că a șters videoclipul cu acuzațiile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *