Un avion militar s-a prăbușit peste un bloc din Rusia. 13 persoane au murit

Cel puțin 13 persoane au murit după ce un avion militar rusesc SU-34 s-a prăbușit luni peste o clădire rezidențială din orașul vestic al Rusiei, Yeysk, situat pe malul Mării Azov, în timpul unui zbor de antrenament, potrivit presei de stat și autorităților ruse.

Un avion militar s-a prăbușit într-un cartier din Rusia

Tragedia s-a produs după ce unul dintre motoare a luat foc, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti, care a citat Ministerul rus al Apărării.

blank
sursa: reuters

„Potrivit raportului piloților, cauza prăbușirii avionului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării. La locul prăbușirii Su-34, în curtea unuia dintre cartierele rezidențiale, combustibilul avionului s-a aprins”, a precizat ministerul într-o declarație pentru RIA, citat de CNN.

RIA a relatat că 13 cadavre, inclusiv trei copii, au fost scoase din dărâmături începând de marți dimineață. Datele presei de stat arată că cel puțin 25 de persoane au fost rănite.

Yeysk este un oraș portuar situat pe malul Mării Azov și este separat de teritoriul rusesc ocupat din sudul Ucrainei printr-o porțiune îngustă de mare. Președintele rus Vladimir Putin a transmis autorităților să ofere toată asistența necesară victimelor accidentului, a anunțat Kremlinul într-un comunicat, adăugând că Putin a primit rapoarte de la miniștri și de la șeful regiunii cu privire la situație.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *