Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbuşit în Grecia

Un avion bombardier de apă Canadair, cu cel puţin două persoane la bord, s-a prăbuşit, astăzi, în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în Grecia, pe insula Evia, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor eleni, Yannis Artopios.

”Un avion Canadair grec, cu cel puţin două persoane la bord, s-a prăbuşit în apropiere de Platanisto (sat din Evia)”, a declarat purtătorul de cuvânt, în contextul în care Grecia este afectată de incendii şi temperaturi caniculare de peste zece zile.

Deocamdată, nu este clar dacă piloţii au supravieţuit accidentului.

Incendiile sunt devastatoare pe insulele frecventate de turişti, precum Rodos în sud-estul Mării Egee şi, în cealaltă parte a ţării, pe insula Corfu din Marea Ionică.

La aproximativ o sută de kilometri de Atena, sudul insulei Evia este, de asemenea, parţial cuprins de flăcări.

Grecia se confruntă cu valuri extreme de căldură și incendii de vegetație, care sunt ”consecințele crizei climatice”, a avertizat astăzi premierul Kyriakos Mitsotakis.

„Lupta împotriva incendiilor va fi întotdeauna dificilă, pentru că trăim consecințele crizei climatice”, a afirmat premierul conservator, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri.

Mitsotakis a estimat că, în viitor, situaţia se va înrăutăţi, cu temperaturi și mai ridicate, mai multă secetă, vânturi mai puternice, în timp ce condiţiile geografice ale ţării îngreunează lupta împotriva incendiilor.

Facebook

Comentarii

43 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *