Un avion de evacuare al Turciei, lovit de gloanțe pe aeroportul din Sudan

Un avion militar turc de evacuare a fost lovit de gloanțe în timp ce ateriza vineri pe un aeroport de la periferia orașului Khartoum, în timp ce luptele dintre facțiunile militare beligerante din Sudan au continuat în ciuda prelungirii unui armistițiu de trei zile.

„Arme ușoare au fost trase asupra avionului nostru de evacuare C-130, care se îndrepta spre Wadi Sayidna pentru misiunea de a-i evacua pe cetățenii noștri blocați în Sudan, unde confruntările continuă. Avionul nostru a aterizat în siguranță. Deși nu există răniți în rândul personalului nostru, se efectuează, de asemenea, controalele necesare asupra aeronavei noastre.”, a scris vineri pe Twitter Ministerul turc al Apărării.

Armata a acuzat Forțele de Sprijin Rapid că a tras asupra avionului turcesc, dar grupul paramilitar a negat atacul și a acuzat rivalul său și mass-media că „răspândesc minciuni”: „Forțele noastre au rămas strict angajate față de armistițiul umanitar asupra căruia am convenit de la miezul nopții”, a declarat RSF.

Facțiunile beligerante din Sudan s-au acuzat reciproc de încălcarea unei prelungiri a unui armistițiu de trei zile, negociat de SUA, care a fost convenit joi seara târziu, după eforturi intense de mediere din partea Națiunilor Unite, a Uniunii Africane, a Autorității Interguvernamentale pentru Dezvoltare (IGAD) și a așa-numitelor țări Quad – Statele Unite, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *