Újabb szankciós csomagok ellen lázad Magyarország

Ismét szót emelt Orbán Viktor én tárgyalásra kerülő tizedik szankciós csomag szemrevételezése közben. A magyar miniszterelnök ellenzi az egyházi vezetők, és papok szankciós listára helyezését, emellett négy magánszemélyt is levetetne a már meglévő listáról, olvasható a Telex felületén.

A keddi megbeszélés egyik ötlete volt, hogy az orosz oligarchák közvetlen körei (családtagok, üzlettársak) is kerüljenek föl a listákra. A lépés praktikus lenne, hiszen így több ezer ember kerülhetne fel a szankcionálható emberek köze, ezt azonban a Politico által közvetített hírlevél szerint Magyarország gátolja és ellenezte.

A megbeszélésen felmerült az is, hogy a szankciós csomagokat ne félévente, hanem évente újítsák, ez ellen szintén felszólalt Magyarország, a Telex szerint érthető módon, hiszen ez kevesebb felületet biztosítana a nyomásgyakorlásnak, és az uniós döntések akadályoztatásának.

Ahhoz, hogy adott szankciós csomagokat megszavazzanak, minden tagállam beleegyezése szükséges, így Magyarország ellenkezése nem kecsegtető az Unió szemében. A tizedik szankciós csomagot még február 24.-e előtt szeretnék elfogadtatni.

Molnár Adrienn

Facebook

Comentarii

28 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *