Újabb lépést tesz az Integritás Hatóság a korrupció felszámolásáért

            Meghatározta közös munkájuk alapköveit az Integritás Hatóság elnöke, Biró Ferenc és a Legfőbb Ügyészség vezetője, Polt Péter – olvasható a Magyar Ügyészség sajtóközleményében.

            Az Integritás Hatóság még ősszel kezdte meg korrupcióellenes munkáját Magyarországon az Európai Bizottsággal kötött 17 pontos vállalás keretein belül. Az elnök szerint azóta már több lépést is tettek érte, hogy átláthatóbbá váljanak a folyamatok, a Legfőbb Ügyészséggel együttműködve pedig tovább fognak érte dolgozni, hogy gyakorlati lépésekkel foganatosítsák vállalásaikat.

            A találkozó alatt főleg a két intézmény eddigi, korrupciót és annak felszámolását érintő munkáiba avatták be egymást. Polt Péter elmondta, a Legfőbb Ügyészség egyik kiemelten fontos feladata, hogy a politikában résztvevő döntéshozók vesztegetéseit, befolyások vásárlását leleplezze, és eljárást indítson ellenük. Felsorolta továbbá a fontos nemzetközi kapcsolatokat is, amelyeket az Ügyészség ápol, például az Európai Bizottsággal, az OLAF-fal, a Eurojust-tal.

            Biró Ferenc és Polt Péter is pozitívan értékelte a találkozást, és mindketten hisznek benne, hogy képesek lesznek hatékonyan együttműködni a korrupció ellen.

Molnár Adrienn

forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/12/integritas-hatosag-megeggyeztek-a-korrupcioellenes-munkacsoport-alapveto-lepeseiben

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *