UE ar putea permite vânzarea vehiculelor cu motoare cu combustie și după 2035. Cu ce condiție?

Sub presiunea Germaniei, Comisia Europeană acceptă vânzarea vehiculelor cu motor cu combustie și după 2035. Condiția va fi să folosească exclusiv combustibili ecologici, neutri din punct de vedere climatic.

Propunerea sugerează crearea unei noi categorii de vehicule în UE care vor rula cu combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Combustibilii ecologici, inclusiv e-metanul, e-kerosenul și e-metanolul, vor fi fabricați cu ajutorul energiei electrice care va fi generată din surse regenerabile sau decarbonizate, o componentă cheie a inițiativelor de decarbonizare.

Astfel, UE ar trebui să permită vânzarea de noi vehicule „ecologice” după 2035, potrivit Ministerului German al Transporturilor. Această inițiativă, propusă de Comisia Europeană, are potențialul de a transforma complet sectorul auto, permițând coexistența motoarelor cu combustie interna și vehiculelor electrice, realizând totodată obiectivele climatice.

Cu toate aceasta propunerea de combustibili eco, a generat discuții în rândul statelor UE, unele fiind îngrijorate de perturbările pieței și de eventualele probleme cu investitorii.

Teresa Ribera, ministrul spaniol pentru tranziție ecologică, avertizează că modificările pe ultima sută de metri vor trimite mesaje contradictorii și vor perturba procedurile deja stabilite.

Decizia finală în legătură cu acest subiect va fi luată joi, în cadrul unui summit ce va avea loc la Bruxelles.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *