Cam târziu, nu-i așa? UE impune taxe vamale pentru cerealele Rusiei

Propunerea vizează impunerea de taxe vamale pentru importurile de cereale din Rusia, care în prezent beneficiază de scutiri.

„Am pregătit o propunere de creștere a taxelor vamale la importurile de cereale, oleaginoase și produse derivate din Rusia și Belarus. Acest lucru va împiedica cerealele rusești să destabilizeze piața europeană”, a declarat Von der Leyen joi, în cadrul unei conferințe de presă, la sfârșitul primei zile a unui summit al șefilor de stat și de guvern din UE de la Bruxelles.

Președinta Comisiei a subliniat că această măsură va priva Rusia de veniturile din exporturile de cereale și va împiedica exporturile ilegale de cereale ucrainene să ajungă pe piața UE.

Propunerea vine pe fondul nemulțumirii crescute în rândul fermierilor din întreaga Europă, care simt că importurile de cereale afectează negativ prețurile și stabilitatea pieței.

În timp ce propunerea va trebui să fie ratificată de o majoritate calificată a statelor membre UE, aceasta deschide un dialog intens în privința politicii comerciale și a relațiilor cu Rusia, având consecințe importante atât la nivel european, cât și la nivel global, dat fiind rolul major al Rusiei în exporturile agricole.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *