UE se zbate să facă față politicii protecționiste a SUA – Ce vrea Comisia Europeană pentru industria UE?

Uniunea Europeană încearcă să facă față Legii de reducere a inflației în valoare de 369 de miliarde de dolari a Statelor Unite prin intermediul unei serii de relaxări fiscale și a unor noi criterii de referință industriale pentru 2030, a anunțat miercuri președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

În timp ce „subvențiile din străinătate denaturează condițiile de concurență”, se arată în comunicatul Comisiei, UE dorește să revizuiască normele privind ajutoarele de stat pentru a permite țărilor să ofere un sprijin mai bine direcționat pentru industriile ecologice, ca parte a unui nou plan industrial Green Deal.

Comisia recomandă redirecționarea fondurilor existente către o serie de noi obiective de referință „net zero” pentru 2030, prin oferirea de scutiri fiscale pentru investițiile în tehnologii curate. Un fond european de suveranitate va fi dezvăluit în vară.

„Am susținut de mult timp că lupta împotriva schimbărilor climatice este o necesitate. O necesitate pentru planeta noastră, o necesitate pentru prosperitatea noastră economică și o necesitate pentru independența noastră strategică. Avem nevoie de concurență.”, a declarat von der Leyen.

Un nou cadru temporar de criză și de tranziție va simplifica normele privind ajutoarele de stat pentru implementarea energiilor regenerabile și pentru decarbonizarea proceselor industriale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *