UE refuză marca înregistrată a numelui Pablo Escobar

Numele Pablo Escobar nu poate fi înregistrat ca marcă comercială a Uniunii Europene, deoarece publicul îl asociază cu traficul de droguri şi narcoterorismul, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit EFE şi Reuters.

Justiţia europeană confirmă astfel în primă instanţă refuzul înregistrării mărcii Pablo Escobar decis de Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO), cu sediul la Alicante (Spania) în 2022.

Acest organism al UE a refuzat înregistrarea deoarece a considerat că marca este contrară ordinii publice şi bunelor obiceiuri şi se baza pe percepţia publicului spaniol, deoarece are o cunoaştere mai bună a lui Pablo Escobar datorită legăturilor existente între Spania şi Columbia.

Columbianul Pablo Escobar, născut la 1 decembrie 1949 şi decedat la 2 decembrie 1993, a fost un baron al drogurilor care a fondat cartelul Medellin (Colombia), al cărui lider era.

La 30 septembrie 2021, compania Escobar Inc., cu sediul social în Puerto Rico (Statele Unite), a solicitat EUIPO să înregistreze denumirea de Pablo Escobar ca marcă comercială a Uniunii pentru o gamă amplă de produse şi servicii.

CJUE, cu sediul la Luxemburg, a hotărât că „EUIPO a considerat în mod corect că aceste persoane ar asocia numele lui Pablo Escobar cu traficul de droguri şi narcoterorismul, precum şi cu crimele şi suferinţele rezultate din acestea, mai degrabă decât cu posibilele sale fapte bune în favoarea persoanelor sărace din Columbia”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *