UE prelungeşte suspendarea tarifelor vamale pentru Ucraina

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit, astăzi, să prelungească suspendarea tuturor tarifelor vamale vizând exporturile Ucrainei în UE pentru încă un an, până în luna iunie 2024, după ce au îndepărtat un embargou cu privire la importurile de cereale impus de unele state UE, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Consiliul Uniunii Europene, care regrupează guvernele statelor membre, a anunțat că miniştrii europeni ai Comerţului au convenit această prelungire astăzi, la o reuniune.

Suspendarea tuturor tarifelor vamale pentru exporturile Ucrainei în UE a declanşat plângeri din partea organizaţiilor fermierilor, culminând cu decizia din luna aprilie a Poloniei şi Ungariei de a interzice unele importuri de cereale din Ucraina. Ţările membre din Est au devenit rute de tranzit pentru cerealele din Ucraina care nu mai pot fi exportate prin porturile de la Marea Neagră.

Cinci state vecine cu Ucraina (Ungaria, Polonia, Bulgaria, România şi Slovacia) vor interzice vânzările pe piaţa internă pentru anumite cereale din Ucraina, dar vor permite tranzitul lor pentru a fi exportate în altă parte.

Parlamentul European a sprijinit deja propunerea care vizează suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.