UE oferă ajutor umanitar armenilor din Nagorno-Karabah

Uniunea Europeană va oferi ajutor umanitar armenilor care trăiesc în regiunea Nagorno-Karabah, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„UE şi statele sale membre sunt pregătite să ofere asistenţă umanitară de urgenţă”, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, adresându-se Consiliului de Securitate al ONU, joi seara, la New York.

Armata azeră a lansat marţi un atac împotriva regiunii separatiste Nagorno-Karabah, locuită de o majoritate de etnici armeni.

Calea de acces către Nagorno-Karabah este închisă de luni de zile de către Baku, ceea ce a condus la condiţii descrise de localnici ca fiind catastrofale.

„De luni de zile, ei (armenii din Nagorno-Karabah) au fost izolaţi, ceea ce a condus la o lipsă de alimente şi medicamente”, a mai spus şeful diplomaţiei europene.

„Libertatea lor de mişcare a fost restricţionată. Ei s-au confruntat, de asemenea, cu numeroase întreruperi în livrarea de gaze şi electricitate”, a adăugat Borrell, care şi-a exprimat deplina solidaritate cu armenii din Nagorno-Karabah.

Azerbaidjanul a convenit joi, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii armenilor din Nagorno-Karabah, să livreze combustibilul de care este nevoie urgentă în regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *