Comisia Europeană vrea extinderea duratei de viață a telefoanelor

Comisia Europeană dorește să îmbunătățească durata de viață a bateriilor din telefoane și tablete și să faciliteze disponibilitatea pieselor de schimb.

În proiectele de propuneri publicate săptămâna aceasta, se arată că autoritățile europene intenționează să oblige producătorii de telefoane să furnizeze cel puțin 15 piese de schimb atelierelor de reparație autorizate, pentru o perioadă de cinci ani de la achiziționarea unui nou dispozitiv.

Consumatorii vor avea, de asemenea, acces garantat la baterii de schimb, ecrane, încărcătoare și slot-uri pentru cartelele SIM și de memorie pentru perioada stabilită.

Proiectele de propuneri sunt concepute pentru a îmbunătăți capacitatea de reparare a smartphone-urilor și a tabletelor și pentru a reduce amprenta lor de carbon în întreaga Europă.

Financial Times raportează că extinderea ciclurilor de viață a smartphone-urilor cu cinci ani ar însemna o reducere a poluării echivalentă cu scoaterea din funcțiune a peste 5 milioane de autoturisme.

De asemenea, UE susține că existența unor astfel de produse mai durabile și mai ușor de reparat ar trebui să reducă deșeurile electronice, să îmbunătățească ratele de reciclare și reutilizarea materialelor necesare pentru dispozitivele smart.

Conform planurilor Uniunii, dacă producătorii nu pot furniza baterii consumatorilor pe o perioadă de cinci ani de la achiziție, aceștia vor trebui să îndeplinească un set de teste de rezistență a bateriei.

Aceștia se vor asigura că dispozitivele ating 80% din capacitatea nominală după 1.000 de cicluri de încărcare complete. Producătorii vor fi, de asemenea, obligați să se asigure că actualizările de software nu au niciodată un efect negativ asupra duratei de viață a bateriei.

Facebook

Comentarii

54 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *