UE intensifică sancțiunile împotriva Rusiei: Alte 61 de persoane și 86 de entități vizate

Consiliul Uniunii Europene a anunțat astăzi impunerea unor măsuri restrictive împotriva a 61 de persoane și 86 de entități, amplificând astfel eforturile de a contracara acțiunile care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Această mișcare face parte din cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni al UE.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, noul set de măsuri vizează, în principal, sectorul militar și cel al apărării. Peste 40 de companii din complexul militar industrial rusesc, 7 societăți militare private, și unul dintre fondatorii acestora au fost incluși pe listă. În plus, 12 persoane din Belarus implicate în sprijinul militar acordat Rusiei în conflictul cu Ucraina și alți oficiali și oameni de afaceri de origine rusă din sectorul apărării au fost sancționați.

Printre cei vizați se numără și actori economici importanți, precum AlfaStrakhovanie Group, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Rusia, și Rosfinmonitoring, Serviciul Federal de Monitorizare Financiară. Măsuri restrictive vor fi aplicate și asupra a patru companii de telecomunicații din teritoriile ucrainene temporar ocupate de Rusia: LLC Mirtelecom, LLC SC Lyukstrans, JSC Krymtelecom și JSC Beto, alături de alți oameni de afaceri.

Pe lista de sancțiuni mai sunt incluși și 14 membri ai Comitetului Electoral Central al Federației Ruse și 2 membri ai comitetelor regionale, implicați în organizarea referendumurilor ilegale din 2022 și a alegerilor ilegale din septembrie 2023, în teritoriile temporar ocupate de Rusia.

De asemenea, sectorul IT rusesc va fi afectat, iar măsuri restrictive vor fi aplicate împotriva a 2 entități și 2 persoane fizice responsabile de eludarea sancțiunilor UE, precum și a actorilor care răspândesc dezinformare și propagandă în sprijinul războiului împotriva Ucrainei.

Consiliul a extins criteriile de includere pe listă, cuprinzând persoane și entități responsabile de preluarea forțată a societăților din UE stabilite în Rusia. De asemenea, a stabilit condiții pentru menținerea pe listă a persoanelor decedate, dacă există probabilitatea ca activele lor să finanțeze acțiuni care amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Aceste măsuri restrictive, care se aplică acum unui număr total de aproape 1 950 de persoane și entități, includ înghețarea activelor și interdicții de călătorie pentru persoanele vizate.

Facebook

Comentarii

47 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *