Ucraina ține frontul în est, apărând orașul Ceasiv Iar

Deși deține tot mai puțină muniție, Ucraina continuă să apere frontul de est, acolo unde se duc acum lupte grele pentru cucerirea Ceasiv Iar, un oraș mediu, cu 12.000 de locuitori.

Trupele ruse au afirmat că au avansat deja în suburbiile localității, dar armata ucraineană susține că, în ciuda faptului că se află într-o „situație dificilă”, rușii nu au avansat atât de mult.  

O cucerire rapidă a Ceasiv Iar, un oraş situat aproape de Bahmut – și el aflat în ruine şi ocupat de ruşi – ar însemna un eşec sumbru pentru Kiev şi ar conferi un impuls puternic ruşilor pe câmpul de luptă, scrie Agerpres.

Moscova consideră orașul Ceasiv Iar un important avanpost pentru trupele Kievului, unul la fel de puternic fortificat ca reduta Avdiivka, care a căzut în februarie.

După cucerirea Avdiivkăi, forţele ruse înaintează lent, profitând de întârzierile în acordarea ajutorului militar occidental pentru Ucraina.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia ar putea plănui o nouă ofensivă împotriva Ucrainei la sfârşitul lunii mai sau în vară, dar că Kievul are propriul său plan de luptă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *