Ucraina: „Ţările UE care refuză embargoul asupra petrolului rusesc vor fi complice la crimele de război”

Ţările UE care refuză să aprobe un embargo asupra petrolului rusesc vor fi complice la crimele de război, a declarat miercuri ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitri Kuleba. „Dacă o ţară se opune unui embargo asupra petrolului rusesc, asta înseamnă un lucru: această ţară este alături de ruşi şi împărtăşeşte responsabilitatea pentru tot ce face Rusia în Ucraina”, a subliniat șeful diplomației de la Kiev.

Ungaria a respins, ieri, prompt, propunerea Comisiei Europene de embargo asupra petrolului rusesc. Secretarul de stat pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Zoltan Kovacs, a declarat ferm că Ungaria se va opune prin veto acestei propuneri, invocând dependenţa Ungariei faţă de petrolul rusesc.

UE vrea să înăsprească sancţiunile asupra Moscovei, interzicând treptat importurile de petrol din Federaţia Rusă – până la şase luni pentru petrolul brut şi, până la sfârşitul anului în curs, pentru petrolul rafinat. Comisia Europeană ia în calcul o derogare de la aplicarea embargoului pentru Ungaria şi Slovacia, pentru o durată propusă inițial pentru un an și care se vehiculează acum a fi extinsă până la trei ani.

Laura Groșereanu

foto: https://www.shutterstock.com

Facebook

Comentarii

55 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *