Ucrainenii rezistă cu înverșunare la Bahmut

Situaţia din zona oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, rămâne dificilă, dar forţele ucrainene resping toate încercările armatei ruse de a captura oraşul, a afirmat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

”Situaţia din jurul oraşului Bahmut rămâne dificilă”, a declarat Sîrskii, care a adăugat că toate tentativele forțelor armate rusești de a captura oraşul sunt respinse cu artilerie, tancuri şi alte arme.

Aceasta a adăugat că gruparea de mercenari rusă Wagner ”atacă din mai multe direcţii, încercând să spargă apărarea trupelor ucrainene şi să avanseze către districtele centrale ale oraşului”.

Bătălia epuizează cele mai bune unităţi ale armatei ruse

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut, deoarece bătălia epuizează cele mai bune unităţi ale armatei ruse.

Pentru Moscova cucerirea oraşului Bahmut este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

În 24 februarie, anul trecut, Rusia a lansat războiul împotriva Ucrainei. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a teritoriului ucrainean şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

De partea sa, Kievul a afirmat de mai multe ori că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate în 2022 şi Crimeea, anexată în 2014.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *