Ucraina și Olanda au semnat un acord de securitate

Continuă seria acordurilor de securitate semnate de Ucraina în ultima perioadă cu state membre UE. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul interimar olandez Mark Rutte au semnat vineri un acord de securitate, după ce Ucraina a încheiat mai multe astfel de înţelegeri cu statele care-i oferă ajutor în războiul cu Rusia.

„Astăzi, Mark Rutte şi cu mine am semnat un acord bilateral de securitate între Ucraina şi Olanda, care prevede în special două miliarde de euro ajutor militar pentru Kiev anul acesta”, a precizat Zelenski într-un mesaj pe Telegram, potrivit AFP, după semnarea acordului în oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei.

„Îi sunt recunoscător premierului Rutte pentru acest acord, care va consolida apărarea Ucrainei, inclusiv pe cea a oraşului Harkov, unde ne-am întâlnit astăzi”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Premierul olandez a precizat că Olanda va dona încă 150 de milioane de euro – în plus faţă de cele 100 de milioane deja angajate – pentru o iniţiativă a Republicii Cehe de achiziţii de muniţii din state terţe şi care să fie oferite armatei ucrainene, aflată în criză de muniţii în timp ce face faţă cu greu ofensivei ruse.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *