Ucraina și Marea Britanie: Acord de cooperare pentru apărare și producția de armament

Marea Britanie și Ucraina au semnat ieri un acord-cadru de cooperare în sectorul apărării și al producției de armament, în cadrul unei conferințe a industriei militare din Kiev, relatează Sky News.

Conform declarațiilor oficiale, documentul a fost încheiat în prezența a aproximativ 30 de companii britanice din domeniul apărării, interesate să exploreze colaborările potențiale cu producătorii ucraineni de armament și apărare.

Ministrul britanic pentru politica comercială, Greg Hands, a subliniat speranța ca acest acord să aducă beneficii Ucrainei atât în planul capacităților militare, cât și în cel economic, pe termen lung.

În contextul creșterii preocupărilor legate de securitate, Ucraina își intensifică eforturile de a-și dezvolta capacitatea proprie de apărare, în contextul în care se confruntă cu provocări din partea armamentului și efectivelor rusești pe terenul de luptă.

Pe lângă consolidarea capacităților de producție internă, autoritățile ucrainene își propun să atragă mari producători occidentali pentru a investi în facilități de reparații și producție în țară, în ciuda riscului reprezentat de amenințările rusești.

Printre companiile implicate, BAE Systems, unul dintre liderii din industria britanică de apărare, a semnat un acord cu Ministerul britanic al Apărării pentru a efectua lucrări de întreținere, reparații și revizie a tunurilor ușoare pe teritoriul ucrainean.

Pe lângă aceasta, oficialii au exprimat speranța că în cursul acestui an vor fi demarate mai multe proiecte în domeniul producției de drone, consolidând astfel colaborarea între cele două state în domeniul apărării și al securității.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *