Ucraina se declară mulțumită de summitul din Arabia Saudită

Ucraina a anunţat luni că este mulţumită de summitul organizat în Arabia Saudită, la sfârşitul săptămânii trecute, cu privire la un posibil acord de pace pentru încetarea luptelor şi la care Moscova nu a fost invitată, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La summitul care a avut loc la Jeddah, au participat reprezentanţi din aproximativ 40 de ţări, între care China, India, Statele Unite şi Ucraina. Propunerea unei noi reuniuni a fost acceptată de toate statele participante, dar nu a fost stabilită o dată exactă pentru desfășurarea viitorului summit.

Anterior, Moscova reafirmase că numai capitularea Kievului ar putea pune capăt ofensivei sale.

„Suntem convinşi că o reglementare cu adevărat cuprinzătoare, durabilă şi echitabilă este posibilă doar dacă regimul de la Kiev încetează ostilităţile şi atentatele teroriste”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Reuniunea de la Jeddah s-a desfăşurat cu uşile închise, fără a se oferi detalii asupra ceea ce s-a discutat, aşa cum a fost cazul și celei desfăşurate anterior la Copenhaga.

La această reuniune au participat consilieri ai şefilor de guvern şi reprezentanţi ai ministerelor de externe şi este de aşteptat să deschidă calea pentru un summit al liderilor pe care Kievul speră să-l organizeze în această toamnă în jurul Formulei de pace a preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, notează EFE.

Facebook

Comentarii

51 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *