Ucraina: Rușii intensifică atacurile pe fronturile din est și sud

Ucraina a raportat, astăzi, zeci de atacuri ruseşti pe fronturile de est (Bahmut) şi de sud (Zaporojie), la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că situaţia este „extrem de dificilă” pentru armata ucraineană, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Potrivit Statului Major General ucrainean, nu mai puţin de 84 de atacuri ruseşti au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, toate fiind respinse de armata ucraineană.

Aceste atacuri intervin în contextul în care forţele Moscovei au cucerit sâmbătă oraşul Avdiivka, în regiunea Doneţk, şi doar cu câteva zile înainte de intrarea în cel de-al treilea an de război de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Dacă acţiunile ruşilor s-au redus considerabil în jurul Avdiivka – doar 9 atacuri înregistrate – în schimb 21 de atacuri au avut loc în apropiere de Mariinka, la sud-vest de Avdiivka, 14 în zona Bahmut (în est) şi 11 în regiunea Zaporojie (sud).

„Rușii profită de întârzierea furnizării ajutorului pentru Ucraina”, a spus, astăzi, Volodimir Zelenski, în timp ce Kievul este privat de un ajutor militar american crucial de 60 de miliarde de dolari, blocat în prezent în Congres.

Kievul are nevoie de muniţii de artilerie, pentru apărarea antiaeriană şi de arme cu rază lungă de acţiune. Armata face eforturi să-şi completeze rândurile, după eşecul contraofensivei din vară.

În acest context, preşedintele Zelenski a mulţumit, marţi, Suediei, care a anunţat un nou ajutor militar pentru Ucraina, sub formă de echipamente în valoare de aproximativ 633 de milioane de euro.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow amazing blog layout How long have you been blogging for you made blogging look easy The overall look of your web site is magnificent as well as the content

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *