Rușii forțează apărarea ucraineană în Donețk

Armata rusă a efectuat circa 100 de atacuri în ultimele 24 de ore pe frontul din estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate în sectorul Mariinka, a declarat armata ucraineană, potrivit Agerpres.

„Inamicul a făcut 43 de încercări de a străpunge apărarea trupelor noastre” în zona Mariinka, situată în regiunea Doneţk, precizează Statul Major ucrainean.

Oraşul Mariinka, în totalitate distrus, a fost preluat sub control în decembrie de către armata rusă. De atunci, frontul a fost în mare parte îngheţat în zonă, dar în ultimele zile Moscova şi-a intensificat atacurile spre vest.

Statul Major menţionează localităţile Novomihailovka şi Pobeda, un sat a cărui cucerire a fost revendicată joi de armata rusă, la câteva zile după ce a cucerit oraşul Avdiivka, după luni de lupte sângeroase.

Statul major ucrainean consemnează, de asemenea, 16 atacuri în direcţia Bahmut şi 14 în sectorul Lîman.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat distrugerea a 23 din cele 31 de drone Shahed, de concepţie iraniană, lansate de Rusia împreună cu şase rachete în cursul nopţii trecute asupra mai multor oraşe din sudul Ucrainei, între care Odesa, unde trei persoane au fost ucise.

Armata ucraineană, lipsită de muniţii şi de ajutor occidental, se confruntă cu o situaţie „extrem de dificilă”, a recunoscut însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 Sâmbătă se împlinesc doi ani de la declanşarea invaziei pe scară largă de către Rusia în Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *