Ucraina: Rusia atacă Donețk cu „cea mai mare brutalitate”

Forțele rusești își intensifică atacurile în Donețk, înrăutățind condițiile deja dificile pentru locuitori, în urma anexării ilegale și a declarării legii marțiale în provincia estică, au declarat autoritățile ucrainene.

Atacurile rusești au distrus aproape complet centralele electrice care deservesc orașul Bakhmut și orașul Soledar din apropiere, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii, Pavlo Kyrylenko. Bombardamentele au ucis un civil și au rănit trei persoane, a raportat el.

„Distrugerile sunt zilnice, dacă nu chiar din oră în oră”, a declarat Kyrylenko într-un interviu pentru televiziunea de stat.

În Bakhmut, aproximativ 15.000 de locuitori rămași trăiesc sub bombardamente zilnice și fără apă sau energie electrică, potrivit presei locale. Orașul a fost atacat de luni de zile, dar bombardamentele s-au intensificat după ce forțele rusești au înregistrat eșecuri în timpul contraofensivei ucrainene din regiunile Harkov și Kherson.

În timp ce „cea mai mare brutalitate” a Rusiei s-a concentrat în regiunea Donețk, „luptele constante” au continuat în alte zone, de-a lungul liniei frontului, care se întinde pe o distanță de peste 1.000 de kilometri, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs video.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *