Ucraina, presiuni asupra UE să impună noi sancțiuni economice Rusiei

Ucraina a îndemnat, marți, Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni economice Rusiei, pentru a pedepsi organizarea de referendumuri de anexare în patru regiuni ocupate. Kievul a anunțat că demersurile Moscovei nu vor afecta acțiunile Ucrainei pe câmpul de luptă.

Ministrul de externe Dmytro Kuleba, după discuții la Kiev cu ministrul francez de externe Catherine Colonna, a declarat că sancțiunile personale nu vor fi suficiente ca pedeapsă pentru referendumurile organizate de Rusia pentru anexarea a patru regiuni ucrainene.

Ucraina cere mai multe sancțiuni împotriva Rusiei

„Nu va fi suficient să ne limităm la măsuri aparente… cu cât reacția la așa-numitele referendumuri va fi mai blândă, cu atât mai mare va fi motivația Rusiei de a escalada și de a anexa alte teritorii. În conținutul celui de-al optulea pachet de sancțiuni, vom vedea cât de serios ia UE problema referendumurilor”, a declarat Kuleba reporterilor.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, a organizat marți, pentru a cincea și ultima zi, în patru regiuni ucrainene controlate parțial de Moscova – Kherson, Luhansk, Donețk și Zaporojie – voturi pentru a decide dacă să se alăture sau nu Rusiei. Occidentul și Kievul spun că referendumurile sunt ilegale și reprezintă o farsă.

„Acțiunile președintelui rus Vladimir Putin nu vor avea nicio influență asupra politicii, diplomației și acțiunilor pe câmpul de luptă din Ucraina”, a declarat Kuleba într-o conferință de presă comună.

Ministrul francez de externe a subliniat că sprijinul francez pentru Ucraina este „masiv” și include ajutor umanitar, ajutor financiar și asistență militară sau diplomatică în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari.

Facebook

Comentarii

59 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *