Ucraina, dispusă să negocieze cu Rusia. Cu o condiție

Principala condiție a Kievului pentru a intra în negocieri cu Rusia, în vederea încheierii războiului, este returnarea de către Rusia a tuturor teritoriilor ucrainene ocupate.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat marți că partea ucraineană are nevoie, de asemenea, de „garanția” unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune.

Kievul a cerut în mod repetat armament suplimentar din partea susținătorilor săi occidentali după invazia Rusiei de la sfârșitul lunii februarie.

„Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene. Garanție – apărare aeriană modernă, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – pași proactivi. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat și pe mare”, a transmis Danilov pe Twitter.

Comentariile lui Danilov au fost făcute după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, în discursul său, că este deschis la negocieri „autentice” cu Rusia care să restabilească granițele Ucrainei. De asemenea, el a cerut despăgubiri în urma atacurilor devastatoare ale Rusiei și a cerut ca aceia responsabili de crime de război să fie pedepsiți.

Discuțiile despre un deznodământ negociat al conflictului s-au intensificat în ultimele zile, după ce ziarul Washington Post a relatat că Statele Unite au încurajat, în privat, oficialii ucraineni să dea un semnal de deschidere pentru discuții cu Rusia.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *