Ucraina: Mai multe regiuni, sub bombardamente intense

Lovituri masive au ţintit regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul dar şi în vestul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile locale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit guvernatorului regional Oleg Sinegubov, trupele rusești au efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii Harkov.

blank

„Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită”, a adăugat guvernatorul, anunţând detalii clare despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

La Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată „infrastructura energetică” şi că există „probleme” cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

blank

În regiunea Odesa, în sudul ţării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că „rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale”, vorbind despre o „lovitură masivă de rachete”.

„Din fericire, nu au fost victime”, a declarat el, adăugând că au fost instituite „restricţii în aprovizionarea cu energie electrică”.

În regiunea Kiev, apărarea aeriană funcţiona, potrivit administraţiei militare locale.

blank

Noaptea trecută, Rusia a lansat 81 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, au indicat autoritățile ucrainene, adăugând că apărarea antiaeriană a doborât 34 dintre ele, precum şi patru din cele opt drone kamikaze Shahed de fabricaţie iraniană.

Atacul, primul de asemenea amploare din ultimele trei săptămâni, în care Rusia a folosit zeci de rachete de croazieră lansate din Marea Neagră, a vizat în special infrastructura energetică ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că este pentru prima oară când Rusia a utilizat atât de multe rachete hipersonice Kinjal (şase) într-un atac asupra Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *