Ucraina: Luptele devin tot mai grele pe frontul de est

Forţele ucrainene au respins trupele ruse din satul Orlovka, la vest de Avdiivka, dar situaţia de pe frontul de est rămâne dificilă, a afirmat astăzi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Orlovka se află la mai puţin de 2 kilometri nord-vest de Lastocikine, sat recent ocupat de forţele ruse.

Săptămâna trecută, forţele ruse au capturat oraşul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat câteva luni, şi acum fac presiuni în alte zone de-a lungul liniei frontului, afirmă autorităţile ucrainene.

Armata ucraineană a anunţat săptămâna aceasta că s-a retras din alte două sate de lângă Avdiivka, pierzând şi mai mult teren în contextul în care sprijinul din partea aliaţilor săi occidentali e pe cale să se epuizeze.

„Inamicul continuă acţiunile ofensive în numeroase zone de pe linia frontului. Situaţia este deosebit de tensionată în sectoarele Avdiivka şi Zaporojie”, a precizat Sîrski.

Potrivit responsabilului ucrainean, unităţi de asalt ruse încearcă să spargă apărarea ucraineană şi să captureze aşezările Tonenke, Orlovka, Semenovka, Berdîci şi Krasnohorovka.

„Am luat toate măsurile pentru remedierea situaţiei pe teren, cu alocarea de muniţie şi resurse materiale suplimentare, precum şi a rezervelor necesare”, a spus comandantul ucrainean, în urma unei vizite pe frontul de est.

Armata ucraineană şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au spus în mod repetat că militarii duc lipsă de echipamentele şi muniţia necesare pentru a respinge atacurile ruse din cauza ajutorului militar insuficient din partea aliaţilor occidentali, aminteşte Reuters. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *